Hyvinvoinnin edistäminen

Haaveiletko jonkinlaisesta elämänmuutoksesta? Mietitkö, miten voisit tukea omaa hyvinvointiasi?

Muutoksessa alkuun pääsemiseksi tarvitaan suunnitelma, joka on itselle merkityksellinen. Tavoitteen tulee olla realistinen ja saavutettavissa oleva. Siinä on pysyvien muutoksien rakennuspalikat. Kannattaa ottaa itselleen hetki aikaa ja pysähtyä miettimään, millainen voisi olla oma hyvinvointia tukeva siirto. Autamme sinut alkuun kertomalla mitä hyvä suunnitelma
sisältää.

Motivaatio kohdalleen

Pääset alkuun miettimällä seuraavia kysymyksiä. Miksi kaipaan hyvinvointini kohenemista? Mitä hyötyä minulle on siitä? Mitä hyötyä siitä on minun läheisilleni? Kirjaa ne sen jälkeen itsellesi ylös.

Tavoitteen asettaminen

Hyvä tavoite on yksityiskohtainen, saavutettavissa oleva ja oleellinen hyvinvointiin liittyvän muutoksen kannalta. Jotta edistymistä voi seurata, tulisi tavoitteen olla jollain tapaa mitattavissa. Tavoitteen saavuttamiselle on hyödyllistä asettaa aikaraja, jotta projektille tulee myöskin se päätepiste.

Kannustajia ympärillesi

Kerro jollekin omista ajatuksistasi hyvinvointisi edistämisen suhteen. Kannattaa sopia yhdessä, miten toivot läheisten kannustavan sinua tavoitteen saavuttamisessa. Luonnollisesti kannattaa valita kannustajaksesi sellainen henkilö, joka todella auttaa sinua. Oma fysioterapeutti voi toimia luotettavana kannustajana. 

Varaudu karikkoihin matkalla

Voi olla hyödyllistä miettiä etukäteen, mitkä asiat voisivat olla esteenä edistymisellesi. Ja sen jälkeen, miten selätät nuo esteet. Näin petaat matkallesi pituutta, ettei vauhtisi hyydy hyvien muutosten suhteen ensimmäiseen karikkoon.

Palkinto saavutuksesta

Muista myös palkita itseäsi! Houkutteleva palkinto auttaa jaksamaan niinä haastavina hetkinä työskentelemään sinnikkäästi oman hyvinvointisi eteen.

Me toivotamme kaikille hyvinvoinnin edistäjille onnea ja menestystä muutoksen tielle. Olemme täällä teitä varten, jos kaipaat rinnallesi luotettavaa kannustajaa ja hyvinvoinnin asiantuntijaa.

Kirjoittajat

Leea Maria Lepistö

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapiaan erikoistunut ft (Maitland-consept),
Lymfaterapeutti,
Lyhytterapeutti (erikoistumisvaihe)

Heini Salmi

Fysioterapeutti
Personal Trainer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email