Etäkuntoutus on erilaisten teknologisten sovellutusten tavoitteellista hyödyntämistä kuntoutuksessa ja sitä suunnitellaan yksilöllisesti kuntoutujan, hänen läheisen ja ammattilaisen kanssa yhteistyössä. Kuntoutusjakson alussa arvioidaan henkilön toimintakykyä, asetetaan tavoitteet ja sovitaan kuntoutuksen toteutuksesta. Samalla arvioidaan etäteknologian käyttövalmiuksia, soveltuvuutta ja mahdollista avustavan henkilön tarvetta kuntoutuksen toteutuksessa.

Etäkuntoutus soveltuu erinomaisesti kuntoutuksen jatkoksi esim. tapaturman tai sairauden jälkeen ja mahdollistaa kuntoutuksen asiakkaan omassa arkiympäristössä pitkienkin matkojen päähän.  

Voit lukea lisää etäkuntoutuksessa tarjottavasta fysioterapiasta ja sen tieteellisesti todistetuista hyödyistä Ikääntyneen fysioterapia -sivulta.

 

Etäkuntoutuksen hyödyt

Tutkimusten mukaan videovälitteinen etäkuntoutus:

  • edistää ikääntyneen arjessa selviytymistä
  • luo sisältöä arjen rutiineihin
  • lisää sosiaalisia kontakteja
  • motivoi itsenäiseen harjoitteluun ja
  • tuntuu turvallisesta.

Voit lukea lisää etäkuntoutuksesta ja sen hyödyistä seuraavista tutkimuksista:

  • Karppi, M. 2011. Interaktiivinen etäkuntoutus ikääntyneen toipilasajan tukena. Kansanterveystieteen pro gradu – tutkielma Tampereen Yliopisto. Terveystieteiden
  • Vesterinen, R. 2010. Etäkuntoutus-mahdollisuus kuntoutua kotona kaksisuuntaisen videoyhteyden avulla: käytettävyystutkimus Innokusti-hankkeessa.

 

Etäkuntoutuksemme saatavuus

Tarjoamme etäkuntoutuspalveluja fysio- ja toimintaterapian asiakkaille maantieteellisestä sijainnista riippumatta joko yksilöllisesti tai ryhmässä. Toteutamme etäkuntoutuspalvelut reaaliaikaisen videovälitteisen kuvayhteyden avulla. Etäkuntoutuksen lisäksi ohjaamme ja opastamme etäteknologian käyttöönotossa.

 

Voimmeko auttaa sinua? Ota yhteyttä!

Autamme asiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Kysy lisää tai varaa aika palvelunumerostamme 09 392 2302.