Tarjoamme monipuolisia liikuntaryhmiä aikuisille, ikäihmisille, muistisairaille, heidän omaisilleen ja työyhteisöille. Ryhmät pyörivät säännöllisesti niin eri toimipisteissä kuin hoivakodeissa ja palvelukeskuksissakin. Tutustu syksyn 2017 liikuntaryhmätarjontaan!

Ryhmien tavoitteena on ennaltaehkäistä toimintakyvyn heikkenemistä sekä lisätä lihasvoimaa, liikkuvuutta ja hyvinvointia yhdessä tehtävien harjoitteiden avulla. Liikunnan avulla vahvistetaan myös luustoa ja kehitetään tasapainoa.

 

Liikuntaryhmien sisältö

Fysioterapeutin ohjaamat liikuntaryhmät soveltuvat erinomaisesti myös kuntoilijoille, joilla on liikkumisen, toimintakyvyn tai muistin kanssa ongelmia. Liikunnallisissa pienryhmissä tehdään alkulämmittelyn jälkeen yksilöllisesti laadittuja voima- ja tasapainoharjoituksia kuntosalilaitteilla, välineillä, tuolilla istuen tai seisten. Lopuksi tehdään yhteiset venyttelyt. Kuntoilutuokio sisältää myös aivojumppaa esimerkiksi musiikillisten ja sanallisten harjoitusten muodossa.

Kehonhuolto ja rentoutus -ryhmässä tehdään alkulämmittelyn jälkeen venyttelyä ja lopuksi rentoudutaan yhdessä. 

Voit lukea liikuntaryhmäläistemme kokemuksista blogistamme: http://fysiogeriatria.fi/kohtaamisia-lauttasaaren-liikuntaryhmassa-hilkka-baba-ja-sonja/

 

Liikuntaryhmien hyödyt

Ryhmäliikunta ja kuntosaliharjoittelu monipuolisina sekä säännöllisinä harjoittelumuotoina lisäävät lihasvoimaa ja parantavat tasapainoa. Tämän lisäksi yhdessä harjoittelu virkistää ja motivoi liikkumaan.

Voit lukea lisää liikuntaryhmissä tehtävien kuntoutusharjoitteiden hyödyistä verkkosivuiltamme kohdasta Ikääntyneen fysioterapia.

 

Liikuntaryhmien saatavuus

Tarjoamme kaikille avoimia liikunnalisia pienryhmiä eri toimipisteissämme ympäri vuoden. Tutustu syksyllä 2017 tarjolla oleviin kursseihin uutisessamme.  Ryhmien tarkemmat tiedot löytyvät myös toimipisteiden omilta sivuilta.

 

Haluatko tulla liikkumaan yhdessä? Ota yhteyttä!

Autamme asiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan myös ryhmässä. Voit varata paikkasi tunnille ja kysyä lisää ryhmistä palvelunumerostamme 09 392 2302. Kysy myös tutustumiskäyntiä ryhmään!

 

Täällä on turvallista liikkua, vaikkei olisikaan aiemmin harjoitellut kuntosalilla.

  • Baba, Lauttasaaren kuntosaliryhmän jäsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä on ollut niin mukavaa, että olen houkutellut tuntemattomiakin ihmisiä mukaan ryhmään esimerkiksi bussimatkalla.

  • Sonja, Lauttasaaren kuntosaliryhmän jäsen