Muistikuntoutus on tärkeä osa muistisairauden hoitoa, sillä se hidastaa tutkitusti toimintakyvyn heikkenemistä. Muistikuntoutuksen avulla muistisairas voi elää itsenäisemmin pidempään ja parhaaseen tulokseen kuntoutuksessa päästään sen tapahtuessa asiakkaalle tutussa ympäristössä, kuten kotona tai hoivakodissa. Muistisairaan kuntoutuksella pyritään kokonaisvaltaisesti lisäämään voimavaroja sekä muistisairaan että omaisten arkeen. Kannustamme omaisia osallistumaan kuntoutusprosessiin myös kuntoutuskertojen välillä kokonaisvaltaisen aktiivisuuden lisäämiseksi. Muistisairaiden kanssa työskenteleville hoitajille ja kuntouttajille tarjoamme myös muistikuntoutuksen koulutusta.

Muistikuntoutuksena annettavasta fysioterapiasta voit lukea tarkempia tietoja sivuiltamme kohdasta Ikääntyneen fysioterapia.

Kokemuksista muistikuntoutujan omaisena voit lukea lisää blogistamme: http://fysiogeriatria.fi/kohtaamisia-muistisairaan-kotikuntoutuksessa/

 

Muistikuntoutuksen erityispiirteet

Muistikuntoutuksessa otetaan huomioon muistisairauksien aiheuttamat erityispiirteet räätälöimällä harjoitteet helposti ja tehokkaasti toteutettavaksi. Muistikuntoutuksessa pyritään myös virkistämään muistia erilaisten tuttujen virikkeiden, kuten kuvien, musiikin tai esineiden avulla.

Muistisairaan kuntoutuksessa on tärkeää luoda hyvä vuorovaikutussuhde jo alussa, sillä tuttu ja turvallinen fysioterapeutti motivoi harjoitteluun.

 

Voimmeko auttaa sinua? Ota yhteyttä!

Autamme muistisairaita asiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Kysy lisää tai varaa aika palvelunumerostamme 09 392 2302.

Kotikuntoutus on ollut meille suuri helpotus. Olisi katastrofi, jos näitä palveluita ei olisi.

  • Satu, muistikuntoutujan tytär