Tehokuntoutusjakso on sinulle tai läheisellesi räätälöity yksilöllinen kokonaisuus, joka muodostuu päivittäin toteutettavasta tutkitusti tuloksellisesta kuntoutusohjelmasta sekä ympärivuorokautisesta kuntouttavasta asumispalvelusta. Tehokuntoutusjaksoja tarjotaan Espoossa (Matinkylä), Vantaalla (Korso) ja Helsingissä (Taivallahti).

Tehokuntoutusjakson tavoitteena on parantaa tai poistaa äkillistä toimintakykyvajetta akuutin tai muun hoivavaiheen jälkeen ja kuntoutua pääasiallisesti omaan kotiin. Jakson voi aloittaa välittömästi ilman lääkärin lähetettä.

 

Tehokuntoutuksen sisältö ja hyödyt

Tehokuntoutukseen voit tulla asiakkaaksi

  • Suoraan sairaalasta akuutin hoitovaiheen, kuten leikkauksen, jälkeen
  • Kun toimintakyky on heikentynyt ja kotona selviytyminen on haasteellista
  • Omaishoitajien vapaiden ajaksi tai kuntouttavalle lomajaksolle.

Tehokuntoutusjaksolla keskitytään toimintakyvyn lisäämiseen. Fysioterapia koostuu lihasvoima- ja tasapainoharjoituksista, nivelliikkuvuuden ylläpidosta sekä kivun hoidosta. Kuntoutuksessa kannustetaan ja ohjataan arkiliikkumisen ja toimintakyvyn harjoitteluun, jotta omatoiminen liikkuminen ja kotona asuminen olisivat mahdollista. Tämän ansiosta voidaan edistää asiakkaan liikunta- ja toimintakykyä sekä lieventää mahdollisia kipuja.

Voit lukea lisää tehokuntoutuksessa annettavasta fysioterapiasta ja sen hyödyistä kohdasta Ikääntyneen fysioterapia.

 

Tehokuntoutuksen saatavuus

Tehokuntoutusjakson aikana teitä palvelevat fysioterapeutit, hieroja ja lymfaterapeutti tehokuntoutusjaksoon valitussa kuntouttavassa, ympärivuorokautisessa asumispalveluyksikössä.

Jakso voidaan toteuttaa ympäri vuoden, myös kesällä ja pyhäpäivinä.

 

Voimmeko auttaa sinua? Ota yhteyttä!

Autamme tehokuntoutusasiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Kysy lisää tai varaa aika palvelunumerostamme 09 392 2302.