Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssi

Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssilla saat tietoa, taitoa ja tunnetta käytännön toimintamalleista vietäväksi arjen työhön. Kurssi antaa vinkkejä muistisairaan henkilön kuntouttavaan työtapaan sekä aktivoivan kuntoutuksen toteuttamiseen. Koulutuksessamme saat inspiraatiota ja uutta tietoa työskentelyyn muistisairaan kanssa.

Muistikuntoutus on tutkitusti tuloksellista ja myös Suomessa on saatu vahvaa näyttöä muistisairaiden henkilöiden ryhmä- ja yksilömuotoisesta kuntoutuksesta.

Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssi järjestetään seuraavan kerran 3.10.-4.12.2022.

Tavoitteet

Verkkokurssin tavoitteena on, että kurssin käytyäsi:

  • Tiedät miten muistisairaiden toimintakykyä ja elämänlaatua voidaan edistää ja kohentaa.
  • Ymmärrät muistisairasta henkilöä ja osaat kohdata hänet arvostavasti. Olet tutustunut toimintakyvyn arviointiin sekä kuntoutuksen ohjaamiseen.
  • Oivallat, että toimintakyvyn paraneminen lisää elämänlaatua ja tuo iloa, eloa ja liikettä muistisairaan elämään.
  • Olet syventynyt muistikuntoutuksen saloihin ja sinulla on intoa toteuttaa muistikuntoutusta

Sisältö

Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokoulutuksessa käsitellään muun muassa muistisairauden vaikutusta kehonkuvaan ja toimintaan sekä muistipotilaan kuntoutuksen polkua. Koulutuksessa myös annetaan käytännön toimintamalleja ja vinkkejä muistisairaiden kuntoutuksen toteuttamiseen. Opiskelu verkkokurssilla on itsenäistä ja voit suorittaa kurssin oman aikataulusi mukaisesti.

Kenelle

Verkkokurssi on tarkoitettu muistikuntoutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, esimerkiksi lähihoitajille, sairaanhoitajille, fysioterapeuteille tai toimintaterapeuteille.

Kouluttajat ja paikka

Kurssin kouluttajina ovat geriatriaan ja muistikuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeutit, joilla on vuosikymmenien kokemus muistisairaiden kuntoutuksesta. Verkkokurssin kirjautumisohjeet lähetetään erikseen osallistujille ja se vastaa laajuudeltaan yhden päivän intensiivikoulutusta.

Hinta

Kurssin hinta on 150 € + alv 24%. Hintaan sisältyvät materiaalit sähköisessä muodossa.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen sähköisen lomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on sitova ja kurssimaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 vrk ennen kurssin alkua, jolloin hyvitämme 50 % kurssin hinnasta. Muussa tapauksessa joudumme veloittamaan koko kurssin hinnan.

Lisätiedot: Pauliina Unkeri, puh. 040 582 9433 tai pauliina.unkeri(at)fysiogeriatria.fi.