Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssi järjestetään keväällä 1.4.-6.6.2021  ja syksyllä 1.10.-3.12.2021.

Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssilla saat tietoa, taitoa ja tunnetta käytännön toimintamalleista vietäväksi arjen työhön. Kurssi antaa vinkkejä muistisairaan henkilön kuntouttavaan työtapaan sekä aktivoivan kuntoutuksen toteuttamiseen. Koulutuksessamme saat inspiraatiota ja uutta tietoa työskentelyyn muistisairaan kanssa.

Muistikuntoutus on tutkitusti tuloksellista ja myös Suomessa on saatu vahvaa näyttöä muistisairaiden henkilöiden ryhmä- ja yksilömuotoisesta kuntoutuksesta.

 

Tavoitteet:

Verkkokurssin tavoitteena on, että kurssin käytyäsi:

  • Tiedät miten muistisairaiden toimintakykyä ja elämänlaatua voidaan edistää ja kohentaa.
  • Ymmärrät muistisairasta henkilöä ja osaat kohdata hänet arvostavasti. Olet tutustunut toimintakyvyn arviointiin sekä kuntoutuksen ohjaamiseen.
  • Oivallat, että toimintakyvyn paraneminen lisää elämänlaatua ja tuo iloa, eloa ja liikettä muistisairaan elämään.
  • Olet syventynyt muistikuntoutuksen saloihin ja sinulla on intoa toteuttaa muistikuntoutusta

 

Sisältö:

Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokoulutuksessa käsitellään muun muassa muistisairauden vaikutusta kehonkuvaan ja toimintaan sekä muistipotilaan kuntoutuksen polkua. Koulutuksessa myös annetaan käytännön toimintamalleja ja vinkkejä muistisairaiden kuntoutuksen toteuttamiseen. Opiskelu verkkokurssilla on itsenäistä ja voit suorittaa kurssin oman aikataulusi mukaisesti.

 

Kenelle:

Verkkokurssi on tarkoitettu muistikuntoutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, esimerkiksi lähihoitajille, sairaanhoitajille, fysioterapeuteille tai toimintaterapeuteille.

 

Kouluttaja ja paikka:

Kurssin kouluttajina ovat geriatriaan ja muistikuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeutit, joilla on vuosikymmenien kokemus muistisairaiden kuntoutuksesta. Verkkokurssin kirjautumisohjeet lähetetään erikseen osallistujille ja se vastaa laajuudeltaan yhden päivän intensiivikoulutusta.

 

Hinta:

Kurssin hinta on 150 € + alv 24%. Hintaan sisältyvät materiaalit sähköisessä muodossa.

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen sähköisen lomakkeen kautta.

Ilmoittautuminen on sitova ja kurssimaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 vrk ennen kurssin alkua, jolloin hyvitämme 50 % kurssin hinnasta. Muussa tapauksessa joudumme veloittamaan koko kurssin hinnan.

 

Lisätiedot:

Pauliina Unkeri, puh. 040 582 9433 tai pauliina.unkeri(at)fysiogeriatria.fi.

VERKKOKURSSILLE OSALLISTUNEET ANTOIVAT KURSSIN ARVOSANAKSI ERINOMAISEN 4,5/5.

 

Erilaiset menetelmät laajensivat käsitystäni toimia muistisairaiden ihmisten kanssa. Muiden kommentteja oli innostavaa lukea, oppimispäiväkirjaa oli omien ajatusten jäsentämisen kannalta hyvä tehdä.

  • Osallistuja, Muistikuntoutuksen perusteet 

Kiitos!! Oppimisalusta on hyvä ja helppokäyttöinen. Suosittelen!

  • Osallistuja, Muistikuntoutuksen perusteet 

Verkkokurssi oli helppo ja nopea tapa täydentää osaamista muistikuntoutuksesta. Teoriasisältöä oli sopivasti ja se oli helposti luettavaa. Videot olivat mukava lisä.

  • Osallistuja, Muistikuntoutuksen perusteet

Kiitos oikein mielenkiintoisesta kurssista. Paljon käytiin läpi sellaista mitä jo tiesin, mutta niitäkin asiota oli mielenkiintoista kerrata ja samalla pohtia omaa työtään ja miten sitä voisi tehdä eri tavalla, kun mihin on tottunut. Suosittelen jatkossa lämpimästi kurssia muillekkin muistisairaiden kanssa työskenteleville.

  • Osallistuja, Muistikuntoutuksen perusteet 

Tämä kurssi haastaa myös miettimään omia ja koko työyhteisön työtapoja. Yleensä on kysymys hyvinkin pienistä asioista, joilla muistisairaiden elämää voidaan tehdä mielekkäämmäksi ja aktiivisemmaksi.

  • Osallistuja, Muistikuntoutuksen perusteet