Haluatko tutustua tarkemmin, minkälainen Fysiogeriatria on työpaikkana?
Tästä pääset tutustumaan muutaman fysioterapeuttimme kokemustarinaan, millaisena he ovat kokeneet Fysiogeriatrian työnantajana ja millaista fysioterapeutin työ Fysiogeriatrialla heidän mielestään on.

"Koen työni arvokkaana ja palkitsevana, kuntoutujien kiitokset lämmittävät aina mieltä."

Veera Posti, fysioterapeutti

"Heippa, olen Veera, 28-vuotias fysioterapeutti ja työskentelen Fysiogeriatrialla nyt kolmatta vuotta. Työskentelen pääasiassa kotikuntoutuksen puolella ikäihmisten parissa, joten työni on hyvin liikkuvaa ja vaihtelevaa päästessäni työskentelemään niin hoitokotiympäristössä kuin kuntoutujien kotonakin. Erilaisten ryhmien ohjaaminen tuo kivaa vaihtelua yksilökuntoutukseen ja ylipäänsä saan käyttää luovuutta terapian toteutuksessa. Ammatillisen osaamisen kehittymisen lisäksi ikäihmisten kanssa toimiminen on laajentanut näkemyksiäni elämästä monessa suhteessa. Koen myös työni arvokkaana ja palkitsevana, kuntoutujien kiitokset lämmittävät aina mieltä.

Fysiogeriatriassa työnantajana tykkään siitä, että meillä on työporukan kesken mahtava yhteishenki ja esimiehet tukevat työn sujuvuutta parhaansa mukaan. Toki eteen tulee joskus hetkiä, jolloin kaipaisi vielä enemmän työkavereiden läsnäoloa ja näkemistä, mikä kotikuntoutuksen puolella ei välttämättä joka päivä toteudu. Ei tässä työssä kuitenkaan koskaan onneksi yksin jää. Nautin siitä, että minun on mahdollista itse rakentaa työpäiväni kuntoutujien toiveiden pohjalta ja joustavuutta löytyy. Sain esimerkiksi itse mahdollisuuden pitää 6kk "sapattivapaan" ja käydä fiilistelemässä menoa maailmalla ja sitten palata takaisin töiden pariin. Myöskin erilaiset toiveet ammatillisesta kehittymisestä ja kouluttautumisesta on otettu huomioon. Itselläni heräsi kiinnostus hankkia lisäosaamista TULE-fysioterapiasta, jota yritys oli valmis tukemaan. On kiva työskennellä yrityksessä, jossa työpanoksesta saa kiitosta ja työtäni arvostetaan. Kompastuskiviä mahtuu varmasti jokaisen ammattilaisen työelämän varrelle, mutta vielä ei ole ollut mitään, josta ei olisi puhumalla selvitty ja kaikesta on opittu."

 

Antti Eronen, fysioterapeutti

”Tulin Fysiogeriatrialle töihin muutama vuosi sitten yrityskauppojen myötä. Takana on nyt muutama vuosi fysiogeriatrialaisena ja voin todeta, että työyhteisönä en voisi kuvitella parempaa. Meillä on Tapiolassa hyvä ja toimiva tiimi - se jokapäiväinen työyhteisö. Kaikista jotenkin näkee, että täällä on kiva tehdä töitä. Toisaalta kun kokoonnumme suuremmalla joukolla muidenkin tiimien kesken, se on täynnä iloisia jälleennäkemisiä sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Olen tehnyt vuosia kuntoutustyötä eri asiakaskuntien kanssa, mutta sydämeltäni olen TULES – fysioterapeutti. Tämä kiinnostuksen kohde minulla on ollut jo peruskoulutuksesta lähtien. Niinpä koulutuksilla sekä henkilökohtaisella kiinnostuksella olen ohjannut ammattiosaamistani yhä enemmän tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen. Työpäiväni koostuvat täysin yksilöasiakkaista. Kuntoutan heitä sekä täällä toimipisteellä, että asiakkaiden kotona. Jos perustyö antaa myöten, järjestelen hallinnollisia asioita kuten hankintoja tai mietin toimipisteemme käytännön toimivuutta. Aina on jotain kehitettävää, joko toimipisteessä tai omassa itsessäni. Minulla on ollut näiden kolmen vuoden aikana yrityksen tarpeista tulleita koulutuksia sekä yksi omista tarpeistani tullut TULE-koulutus, johon olen päässyt perustelemalla sen tarpeellisuutta omalle työlleni.

Työskentely Fysiogeriatrialla on ollut mukavaa. Olen saanut mahdollisuuden hyödyntää osaamistani TULES-asioissa sisäisten koulutusten sekä ulkoisten luentojen kautta. Olen nauttinut siitä, että voin jakaa osaamistani sekä samalla syventää omaa osaamistani laajemminkin. Samoin, kuten jo aiemmin mainitsin, loistava työyhteisö on yksi työni parhaita puolia. Työ on myös itsenäistä sekä vapaata ja vastuuta saa, jos vain haluaa."

Vas. Antti Eronen, oik. Johannes Tarkiainen

Johannes Tarkiainen, fysioterapeutti

”Tervehdys! Olen Johannes, 33-vuotias fysioterapeutti. Olen työskennellyt Fysiogeriatrialla 1,5 vuotta, päädyin hakemaan tänne töihin tuttavan suosituksesta. Työviikkoni on enimmäkseen sellainen, että liikun eri hoivakodeissa toteuttamassa yksilöfysioterapiatapaamisia ikäihmisten kanssa. Osan kanssa tehdään hyvinkin aktiivista kuntoutusta, osan kanssa tehdään passiivisia manuaalisia hoitoja. Eli asiakaskunnan kuntotaso on hyvin monipuolinen.

Pidän työssäni mm. siitä, että käyn joka päivä eri paikoissa töissä. Se tuo mukavaa vaihtelua työarkeen kun maisemat vaihtuu. Ja ikäihmisistä olen kyllä löytänyt oman juttuni; pysytään usein toimintakyvyn perusasioiden äärellä ja sosiaalinen puoli työssä on hyvin vahva. Työnantajana Fysiogeriatria on hyvin joustava, aina on esim. löytynyt tarvittavat ratkaisut työaikoihin kun perhe-elämä on sitä vaatinut. Muutenkin päivätyö sopii hyvin perhe-elämään. Työssä on toki myös haastavat puolensa. Työ on usein kiireistä, ja alati muuttuvien tilanteiden myötä kirjalliset työt saattavat välillä päästä kasautumaan. Töiden sujumisessa on paljon kyse siitä, että kommunikoidaan työkavereiden kanssa ja jaetaan töitä vastavuoroisesti. Mutta tilanteet muuttuvat jatkuvasti, välillä on kollektiivisesti kiireisempää ja välillä rauhallisempaa. Hyvä yhteishenki työkavereiden kanssa yksi työn parhaita puolia.

Työsuhteen vakinaistumisen myötä Fysiogeriatria tarjosi minulle geriatrisen kuntoutuksen erikoistumiskoulutuksen, ja on muutenkin hyvin myötämielinen kouluttautumiseen ja sen tukemiseen. Olen viihtynyt työssäni hyvin, en ole kaipaillut muualle töihin🙂”