Kuntosali­harjoittelu

Kuntosaliharjoittelu on tehokas tapa ylläpitää ja parantaa toimintakykyä, joka toimii perustana ikäihmisen itsenäiselle elämälle. Toimipisteidemme esteettömissä kuntosaleissa on nykyaikaiset kuntosalilaitteet, jotka soveltuvat erinomaisesti myös iäkkäille tai liikuntarajoitteisille kuntoilijoille. Helppokäyttöisten kuntosalilaitteiden vastukset on helppo säätää oman kunnon mukaan ja älykorteille tehtävät kuntosaliohjelmat sekä laitteiden vieressä olevat ohjeet ohjaavat tehokkaaseen harjoitteluun.

Henkilökohtaisella kuntosaliohjelmalla uutta virtaa harjoitteluun

Kuntosaleillamme voit teettää itsellesi henkilökohtaisen, fysioterapeutin laatiman kuntosaliohjelman, joka huomioi sen hetkisen kuntosi, terveydentilasi ja omat tavoitteesi. Näin ollen saat kokeneenakin kuntoilijana uusia vinkkejä harjoitteluusi, eikä sinun tarvitse miettiä itsellesi soveltuvia liikesarjoja. Meiltä voit varata myös personal trainer-palveluita.

Voit harjoitella salillamme myös ilman henkilökohtaista kuntosaliohjelmaa. Tässä tapauksessa tarjoamme tutustumiskäynnin ennen harjoittelun aloittamista, jossa käymme läpi salilla olevat laitteet, niiden toiminnot sekä salin käyttöohjeet ja palvelut.

Voit lukea kuntosali­harjoittelijamme Paulan kokemuksista blogistamme.

Kuntosaliharjoittelun hyödyt

Monipuolinen kuntosaliharjoittelu tarjoaa useita konkreettisia hyötyjä:

  • kehittynyt lihasvoima, mikä helpottaa ja parantaa arjen toimintoja
  • lisääntynyt verenkierto, mikä aktivoi aivoja ja hidastaa muistisairauksien etenemistä
  • kohonnut mieliala ja itsetunto, mikä vähentää masennusta
  • parantunut tasapaino, mikä vähentää kaatumisriskiä
  • vähentyneet käytösoireet muistisairailla
  • lisääntynyt hyvinvointi myös omaisille ja omaishoitajille

Näin ollen kuntosaliharjoittelu ennaltaehkäisee ja hidastaa tutkitusti toimintakyvyn heikkenemistä ikäihmisillä ja auttaa elämään itsenäisesti pidempään. Hyvä lihasvoima lisää liikkumisvarmuutta, kuten kävelynopeutta ja portaalle nousua sekä vähentää kipuja. Harjoittelun jälkeen mieli on virkeä ja ajatus kulkee!

Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun harjoittelu on säännöllistä, pitkäkestoista, tavoitteellista ja nousujohteista. Voit lukea lisää sen tieteellisesti todistetuista hyödyistä ikääntyneelle esimerkiksi tästä UKK-instituutin artikkelista sekä Usein kysyttyä -sivulta.

Haluatko tulla liikkumaan kuntosalillemme? Ota yhteyttä!

Autamme asiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan kuntosalilla. Voit varata ajan kuntosaliohjelman tekoon ja kysyä lisää kuntosaleistamme palvelunumerostamme 09 3922 302. Kysy myös tutustumiskäyntiä salillemme!

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi

Autamme sinua kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella tai varaa aika palvelu­numerostamme 09 3922 302

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.