Lääkinnällinen kuntoutus

Lääkinnällisenä kuntoutuksena toteutettavan fysio­terapian tavoitteena on liikunta- ja toiminta­kyvyn edistäminen tukemalla itsenäistä toimintaa asiakkaan omassa elin­ympäristössään. Fysio­terapia on vaikuttavaa ja pohjautuu näyttöön perustuvaan, tutkittuun tietoon. Sen perustana on fysio­terapia­tiede, jonka kiinnostuksen kohteena on ihmisen toiminta­kyky ja liikkuminen sekä erityisesti toiminnan heikkeneminen. Fysio­terapiassa sovelletaan myös monen muun tieteen­alan tutkimusta ja tietoa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen voit aloittaa välittömästi. Fysio­terapeutin tapaamisen ja fysioterapia-ajan voit saada jo samalle viikolle. Parhaaseen loppu­tulokseen päästään, kun fysio­terapia on säännöllistä, pitkä­kestoista, tavoitteellista ja nousu­johteista.

Lääkinnällisen kuntoutuksen sisältö

Lääkinnällinen kuntoutus aloitetaan aina yksilöllisellä arviolla, joka tehdään ensikäynnillä. Ensikäynnille varataan yleensä 60 minuutin aika, jotta toiminta­kykymittauksille, kuntoutus­suunnitelman laatimiselle ja tutustumiselle on riittävästi aikaa. Ensikäynnillä arvioidaan muun muassa asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistöön sekä liikkeisiin liittyviä toimintoja, rakenteita ja liikkumista. Lisäksi arvioidaan henkilön itsestä huolehtimista, koti- ja työelämää sekä ympäristötekijöiden vaikutuksia toimintakykyyn ja -rajoituksiin.

Sovimme asiakkaan kanssa yksilölliset, merkitykselliset ja tarkoituksen­mukaiset tavoitteet, jota kohden työskentelemme yhdessä. Pohjaamme keskustelut ja suunnitelmat lääkärin lähetteessä asettamiin fysioterapian tavoitteisiin. Seuraamme fysioterapian vaikuttavuutta sekä fysioterapia- ja kuntoutumis­suunnitelman toteutumista. Tarvittaessa päivitämme suunnitelmaa vastaamaan tarkemmin henkilö­kohtaisia tavoitteitasi.

Fysioterapia voi pitää sisällään lihasvoima- ja liikkuvuusharjoitteita, tasapainoharjoituksia, kävelyharjoituksia sekä erilaisia kivunlievityshoitoja, kuten manuaalista käsittelyä tai fysikaalisia hoitoja. Fysioterapeuttimme valmentavat ja kannustavat sinua pysyviin tuloksiin sekä tekevät yhteistyötä muiden hoitoosi ja kuntoutukseesi osallistuvien asiantuntijoiden kanssa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen saatavuus

Asiantuntevat fysioterapeuttimme, hierojamme ja lymfaterapeuttimme palvelevat sinua toimipisteissämme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Hyvinkäällä tai omassa asuinympäristössäsi.

Fysiogeriatrialla on lääkinnällisen kuntoutuksen sopimukset seuraavien tahojen kanssa.

Pyrimme pysyviin asiakas­suhteisiin ja jatkuvuuteen, ja palvelemme sinua ympäri vuoden, myös kesällä ja pyhäpäivinä. Fysio­terapiakäynnin ajankohta voidaan sopia joustavasti toiveidesi ja elämän­rytmisi mukaisesti.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi

Autamme sinua kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella tai varaa aika palvelu­numerostamme 09 3922 302

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.