Liikuntaryhmät

Tarjoamme monipuolisia liikuntaryhmiä aikuisille, ikäihmisille, muistisairaille, heidän omaisilleen ja työyhteisöille. Liikunnallisten pienryhmien tavoitteena on ennaltaehkäistä toimintakyvyn heikkenemistä sekä lisätä lihasvoimaa, liikkuvuutta ja hyvinvointia yhdessä tehtävien harjoitteiden avulla. Ryhmissä tehtävät liikkeet ovat vaikuttavia ja pohjautuvat näyttöön perustuvaan, tutkittuun tietoon. Liikunnan avulla vahvistetaan myös luustoa ja kehitetään tasapainoa.

Liikuntaryhmät pyörivät säännöllisesti ympäri vuoden niin eri toimipisteissä kuin hoivakodeissa ja palvelukeskuksissakin: Tutustu ryhmätarjontaamme toimipisteiden sivuilta. Ryhmiin voi tulla mukaan mihin aikaan vuodesta vain ja niihin voi tulla tutustumaan ilmaiseksi. Ryhmään osallistuminen ei edellytä aiempaa liikuntataustaa.

Fysioterapeutti valmentaa liikkumaan turvallisesti

Liikuntaryhmissä tehdään alkulämmittelyn jälkeen yksilöllisesti laadittuja voima- ja tasapainoharjoituksia kuntosalilaitteilla ja/tai välineillä, tuolilla istuen tai seisten. Lopuksi tehdään yhteiset venyttelyt. Kuntoilutuokio voi pitää sisällään myös aivojumppaa esimerkiksi musiikillisten ja sanallisten harjoitusten muodossa. Liikuntaryhmässä fysioterapeutti toimii valmentajana sekä erityisesti muistisairaiden kanssa harjoitteiden käynnistäjänä ja kannustajana. Ikäihmisiin erikoistuneen fysioterapeutin ohjaamat liikuntaryhmät soveltuvat erinomaisesti myös kuntoilijoille, joilla on liikkumisen, toimintakyvyn tai muistin kanssa ongelmia. Liikuntaryhmässä tehtävien harjoitteiden perustana on kullekin osallistujalle tehtävät toimintakykymittaukset ryhmäjakson alussa ja lopussa.

Voit lukea liikuntaryhmäläistemme kokemuksista blogistamme.

Liikuntaryhmässä harjoittelun hyödyt

Ryhmäliikunnassa yksi suurimmista hyödyistä on sen luoma yhteisöllisyys, joka kannustaa liikkumaan, parantaa mielialaa ja edesauttaa sosiaalisten suhteiden syntymistä myös vanhemmalla iällä. Lisäksi liikuntaryhmät ja kuntosaliharjoittelu monipuolisina harjoittelumuotoina tarjoavat useita konkreettisia hyötyjä:

  • kehittynyt lihasvoima, mikä helpottaa ja parantaa arjen toimintoja
  • lisääntynyt verenkierto, mikä aktivoi aivoja ja hidastaa muistisairauksien etenemistä
  • kohonnut mieliala ja itsetunto, mikä vähentää masennusta
  • parantunut tasapaino, mikä vähentää kaatumisriskiä
  • vähentyneet käytösoireet muistisairailla
  • lisääntynyt hyvinvointi myös omaisille ja omaishoitajille

Näin ollen liikuntaryhmässä harjoittelu ennaltaehkäisee ja hidastaa tutkitusti toimintakyvyn heikkenemistä ikäihmisillä ja auttaa elämään itsenäisesti pidempään. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun harjoittelu on säännöllistä, pitkäkestoista, tavoitteellista ja nousujohteista. Voit lukea lisää sen tieteellisesti todistetuista hyödyistä ikääntyneelle Usein kysyttyä -sivulta.

Liikuntaryhmien saatavuus

Tarjoamme kaikille avoimia liikunnalisia pienryhmiä eri toimipisteissämme ympäri vuoden. Ryhmien tarkemmat tiedot löytyvät myös toimipisteiden omilta sivuilta.

Haluatko tulla liikkumaan yhdessä? Ota yhteyttä!

Autamme asiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan myös ryhmässä. Voit varata paikkasi tunnille ja kysyä lisää ryhmistä palvelunumerostamme 09 3922 302. Kysy myös ilmaista tutustumiskäyntiä ryhmään!

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi

Autamme sinua kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella tai varaa aika palvelu­numerostamme 09 3922 302

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.