Vårt seniorgym är ett modernt, högklassigt och lugnt ställe att koncentrera sig på att förbättra sin egen kondition. På våra verksamhetsställens gym finns moderna gymmaskiner, som lämpar sig utmärkt även för äldre eller användare med rörelsebegränsning. De lättanvända gymmaskinernas motstånd är lätt att justera enligt egen kondition och program som läggs upp på smartkort samt anvisningarna bredvid maskinerna hjälper till en effektiv träning.

Tjänster på seniorgymet

På våra seniorgym kan du låta göra ett personligt gymprogram som en fysioterapeut lägger upp och som beaktar din aktuella kondition, ditt hälsotillstånd och dina egna mål. På så sätt får du även som en erfaren motionerare nya tips för din träning och du behöver inte fundera ut lämpliga rörelseserier åt dig. Hos oss kan man även boka personal trainer-tjänster.

Du kan träna på vårt gym även utan personligt gymprogram. I det fallet erbjuder vi ett bekantningsbesök innan påbörjande av träningen, då vi går igenom maskinerna som finns på gymmet, hur de fungerar samt anvisningar och tjänster på gymmet.

Fördelar med gymträning

Regelbunden styrketräning på seniorgymmet ökar muskelstyrkan, som fungerar som en viss slags reserv då man insjuknar. En god muskelstyrka ökar rörelsesäkerheten, såsom gånghastigheten och trappstigningen samt minskar smärta. Efter träning är sinnet vaket och tanken flyter!

Du kan läsa mer om de konkreta fördelarna med motion på våra webbsidor på punkten Fysioterapi för äldre.

Vårt gym på våra verksamhetställena

Vi erbjuder fri träning på våra seniorgym på våra verksamhetsställena i Tilkka, Edesviken, Drumsö, Lövö och Mattby.

På våra seniorgym kan du träna året om. Noggrannare information om verksamhetsställenas fria träningstider hittar du på vardera verksamhetsställes sidor, som finns under rubriken Kontaktuppgifter.

Vill du komma och träna på vårt seniorgym? Ta kontakt med oss!

Vi hjälper våra klienter att rehabiliteras och motionera på seniorgymmet. Du kan boka tid för uppläggande av gymprogram och fråga mer om våra gym på vårt servicenummer 09 392 2302. Fråga även om möjligheten att bekanta dig med vårt gym!