Aktiivi Askelklinikka ja mittatilauspohjalliset nyt Tapiolassa!

Tutkimusten mukaan 98 prosentilla vastasyntyneistä ja nuorista lapsista on ”terveet” jalat. Aikuisista terveet jalat on enää noin 40 prosentilla.

Mielenkiintoinen kysymys kuuluu, mitä jaloille noiden vuosien aikana tapahtuu?

Kävely- ja juoksutyylejä sekä niihin vaikuttavia tekijöitä on erilaisia. Ihminen viettää keskimäärin 25–57 prosenttia elämästään alaraajojensa päällä. Aktiivisuustasosta riippuen otamme päivittäin noin 8000–14000 askelta, mikä läpi elämän kilometreissä mitattuna vastaa noin kolmea kierrosta maapallon ympäri tai noin 3000 maratonia. Ei siis ole ihan sama, miten alaraajamme toimivat.

Alaraajaongelmien taustalla saattaa olla rakenteellinen virheasento ja/tai toiminnallinen (hankittu) ongelma. Seurauksena kipua ja toimintakyvyn alenemista voi esiintyä alaraajoissa, selässä tai jopa niskassa. Alaraajaongelmissa huomionarvoista on se, että usein ongelman aiheuttaja ei ole siellä missä kipu on!

Aktiivi Askel

Aktiivi Askel on erikoistunut alaraajaongelmien tutkimiseen ja fysioterapiaan. Tarjoamme asiakkaillemme täysin uudenlaisen palvelukonseptin, jossa ”perinteisen” tutkimisen lisäksi tutkitaan dynaamista liikettä eli kävelyä tai juoksua. Tutkiminen kohdistetaan liikkumisen aikana syntyviin toimintoihin, jolloin fysioterapeuttiset toimenpiteet pystytään kohdistamaan tarkasti mahdolliseen ongelman aiheuttajaan. Liikettä tutkitaan videokuvauksen avulla. Tutkimukseen kannattaa varata mukaan shortsit.

Aktiivi Askeleessa asiakasta palvelee erikoiskoulutettu fysioterapeutti. Perusteellisen tutkimisen jälkeen suunnittelemme ja toteutamme fysioterapeuttisia toimenpiteitä, tarvittaessa valmistamme yksilölliset jalkaterän ja alaraajan toimintaa ohjaavat pohjalliset sekä opastamme kenkien valinnassa.
Aktiivi Askel alaraajaklinikan vastuullisena terapeuttina toimii TtM / Jalkaterän sekä alaraajan toimintaan erikoistunut fysioterapeutti Petri Väyrynen sekä alaraajoihin erikoistunut fysioterapeutti Ari Heinilä.

Muuta tietoa:
Jos sinulta löytyy varpaiden virheasentoja esim. vaivasenluu (hallux valgus), mortonin neuralgiaa, tulehdusta kantakalvossa (plantaarifaskiitti) tai lonkan limapussissa (bursiitti), akillesvaivoja, juoksijan tai hyppääjänpolvea, penikkakipuja, nivelkulumia, raajojen pituuseroista johtuvaa epäsymmetriaa tai muita epämääräisiä rasitusperäisiä kipuja alaraajoissa tai alaselässä, on syytä kartoittaa, syntyykö toiminnassa virheellisiä liikemalleja, jotka aiheuttavat tai ylläpitävät vaivaasi. Videokuvauksen avulla voidaan seurata liikehallinnan normalisoitumista leikkausten ja loukkaantumisten jälkeisessä kuntoutuksessa. Ennaltaehkäisevästä näkökulmasta videokuvaus on omiaan mm. urheilijan kuormituksen tai juoksutekniikan selvittämisessä.

AJANVARAUS: ota yhteyttä palvelunumeroomme p. 09 3922 302

Hinnat

Jalka-analyysi 105 €

Yksilölliset pohjalliset 170 €/ pari

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email