Jalkaterapeutti Aino Niskanen: Jalkaterapia ja jalkojenhoito

Jalkaterapeutti on korkeakoulutettu terveydenhuollon ammattilainen, jonka tavoitteena on edistää ja ylläpitää alaraajojen terveyttä.

Jalkaterapeutin osaamiseen kuuluu iho- ja kynsimuutosten lisäksi alaraajojen toiminnalliset ongelmat, kuten nivelten kiputilat ja virheasennot.

Iho- ja kynsimuutoksiin avun saa yleensä välittömästi. Kynnet lyhennetään ja tarvittaessa ohennetaan. Kipeät känsät ja kovettumat poistetaan veitsen avulla. Lopuksi jalat rasvataan ja mukaan saa henkilökohtaiset vinkit jalkojen omahoitoon.

Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ja vammat usein vaativat pitkäjänteisempää työtä parantuakseen, vaikka kipu yleensä saadaan nopeastikin kuriin. Jalkaterapeuttimme voi esimerkiksi ohjata toiminnallisia harjoitteita tai käyttää erilaisia manuaalisia hoitokeinoja, kuten mobilisointia tai hierontaa, jotta vaiva paranisi. Sopivat hoitomuodot valitaan aina tapauskohtaisesti yhdessä asiakkaan kanssa.

Jalkaterapeuttimme valmistaa myös yksilöllisiä varvasortooseja eli oikaisijoita, joita käytetään varpaiden virheasentojen hoidossa. Myös pohjallistarpeen arviointi sekä kinesio- ja urheiluteippaukset ovat osa jalkaterapeutin osaamista.

Jalkaterapeuttimme auttaa myös kenkien valinnassa. Asiakkaan jalat mitataan ja hyvän kengän ominaisuudet kerrataan ja mukaan saa oman kenkäreseptin, jonka avulla oikeanlaiset kengät on helppo ostaa. Oikean kokoinen ja ominaisuuksiltaan hyvä kenkä on tärkeä osa hoitoa esimerkiksi vaivaisenluun kanssa.

Olemme Fysiogeriatrialla erikoistuneet ikääntyneiden hoitoon. Hoidamme kuitenkin myös työikäisiä, ja nuorin asiakkaamme jalkaterapiassa onkin ollut alakouluikäinen. Jalkaterapeutti palvelee Oulunkylän toimipisteessämme, sekä Hyvinkään Kohennossa. Jalkaterapiaa on mahdollista saada myös kotikäynteinä Suur-Helsingin alueella. Kotikäynteihin asiakkaan ei tarvitse valmistautua mitenkään: terapeuttimme tuo kaiken tarvittavan mukanaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email