Etäkuntoutus – arjen aktiivisuuden ja kuntoutumisen tukena

Omatoiminen liikkuminen ja arkiaktiivisuuden ylläpito ovat nyt erityisen tärkeässä roolissa niin fyysisen kuin psyykkisenkin hyvinvointimme tukemisessa. Vallitseva koronavirustilanne tuo omia rajoituksiaan harjoitteluun, liikkumiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Yli 70-vuotiaiden asiakkaiden lähikontaktiterapiat ja sekä ryhmätoiminta ovat nyt tauolla toistaiseksi hallituksen linjaukseen perustuen, mutta tilanteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Me Fysiogeriatrialla tarjoamme reaaliaikaista videovälitteistä etäkuntoutusta. Etäkuntoutuksen etuna on, että voit saada fysioterapiapalvelut suoraan omaan kotiisi. Fysioterapeutin ohjaus ja neuvonta tapahtuvat tietoturvallisen ja helppokäyttöisen videoyhteyden avulla. Etäkuntoutuksen edellytyksenä on, että asiakkaalla on käytettävissä tietokone, tabletti tai älypuhelin, internet -yhteys ja sähköpostiosoite. Etäkuntoutusta ohjaa aina ammattilainen ja se suunnitellaan asiakkaan tarpeiden sekä tavoitteiden pohjalta. Tutkimuksissa on todettu etäkuntoutuksen lisäävän osallistujan aktiivisuutta, kun ohjaus tapahtuu asiakkaan omassa toimintaympäristössä.

Tutkimuksissa ja kehittämishankkeissa on osoitettu etäkuntoutuksen hyödyt:

  • ikääntyneen elämänlaatuun ja turvallisuuden tunteeseen tutussa ympäristössä
  • terveyden edistämiseen ja toimintakyvyn ylläpitoon
  • mahdollisuus saada sosiaalisia kontakteja
  • luo rutiineja
  • kannustaa ja tukee omatoimista harjoittelua

Miten aloittaa etäkuntoutus?

Kuntoutus voidaan aloittaa välittömästi, ilman lääkärin lähetettä. Kuntoutuksen sisältö on aina yksilöllistä pohjautuen asiakkaan tavoitteisiin. Etäkuntoutusta voidaan esimerkiksi hyödyntää toimintakyvyn tukemisessa, leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa ja fyysisen aktiivisuuden edistämisessä.

Kysy rohkeasti lisää etäkuntoutuksesta, vastaamme mielellämme kysymyksiisi! Voimmeko auttaa sinua? Ota yhteyttä tai lue lisää etäkuntoutuspalveluistamme.

Autamme asiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Kysy lisää tai varaa aika palvelunumerostamme 09 392 2302.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email