Päiväkuntoutus on iäkkäille, muistisairaille ja veteraaneille suunnattua tavoitteellista ja tehokasta toimintaa, joka muodostuu ryhmässä tehtävistä liikunnallisista ja sosiaalisia taitoja kehittävistä harjoitteista. Päiväkuntoutusjakson tavoitteena on yksilöllisesti parantaa lihasvoimaa, kehittää tasapainoa, virkistää muistia, lisätä hyvinvointia ja yleisesti helpottaa osallistujien arjessa selviytymistä. Päiväkuntoutukseen voit tulla joko kaupungin/veteraanipalveluiden maksusitoumuksella tai omakustanteisesti.

 

Päiväkuntoutuksen sisältö

Päiväkuntoutuspäivä koostuu mukavan seuran lisäksi kuntosaliharjoittelusta sekä rentoutus- ja muistikuntoutusharjoituksista. Näiden lisäksi päivään kuuluvat yhteisölliset ruokailu- ja kahvihetket sekä mahdollisuus käydä hieronnassa, jalkahoitajalla ja geriatrian erikoislääkärin vastaanotolla. Päiväkuntoutusasiakkaille järjestetään halutessa kuljetus toimipaikkaan joko maksusitoumuksella tai omakustanteisesti.

Päiväkuntoutuksessa tehtävien harjoitteiden perustana on kunkin jakson alussa ja lopussa tehtävät toimintakykymittaukset. Päivän ohjelman laatimisessa on käytetty tutkimustietoa Kelan liikunnallisen muistikuntoutuksen hankkeen tuloksista.

Päiväkuntoutuksen suurimpana hyötynä on ryhmätoiminnan luoma yhteisöllisyys, joka kannustaa liikkumaan, parantaa mielialaa ja edesauttaa sosiaalisten suhteiden syntymistä myös vanhemmalla iällä.

Voit lukea lisää päiväkuntoutuksessa annettavasta fysioterapiasta ja sen hyödyistä kohdasta Ikääntyneen fysioterapia.

 

Päiväkuntoutuksen saatavuus

Päiväkuntoutusjakson aikana teitä palvelevat fysioterapeutit, hieroja, lymfaterapeutti ja jalkahoitaja Espoon toimipisteessämme Matinkylässä. Jos asut Espoon ulkopuolella, voit kysyä alkavista päiväkuntoutusryhmistä muissa toimipisteissämme palvelunumerostamme 09 392 2302.

Päiväkuntoutusjaksot pyörivät ympäri vuoden. Päiväkuntoutuskerta kestää kuusi tuntia ja se toteutetaan klo 9-15 välillä.

 

Voimmeko auttaa sinua? Ota yhteyttä!

Autamme päiväkuntoutusasiakkaitamme kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Kysy lisää tai varaa aika palvelunumerostamme 09 392 2302.