Kohtaamisia Lauttasaaren liikuntaryhmässä: Hilkka, Baba ja Sonja

Kun Hilkka, Baba ja Sonja kolme-neljä vuotta sitten tulivat ensimmäisen kerran kuntoilemaan Fysiogeriatria Lauttasaaren liikuntaryhmään, oli kullakin omat syynsä osallistua. Hilkka oli juuri muuttanut samaan taloon, Sonjaa oli ystävä houkutellut mukaansa ja aiemminkin aktiivisesti liikkunut Baba oli pelännyt jämähtävänsä liikaa kotisohvalle. Kaikkia heitä yhdisti kuitenkin halu kokeilla jotain uutta ja tavata samalla muita ihmisiä.

Sonja, Baba ja Hilkka hymyilevät Kuntosaliryhmän jälkeen

Nyt keskiviikkoisin pidettävä kuntosaliryhmä on osa heidän säännöllistä viikkorytmiään ja ajan kuluessa naiset ovat ystävysteet toistensa ja muiden ryhmäläisten kanssa.

Kyllä me huolestutaan, jos joku jättää tulematta, eikä olla kuultu hänestä mitään, Baba toteaakin.

Naiset pitävät siitä, että voivat ryhmässä harjoitella omaan tahtiinsa ja tehdä omiakin harjoituksia. Samalla harjoittelu on nousujohteista: aina kauden alussa ryhmässä harjoittellaan pienemmillä painoilla, mutta sen edetessä vastusta lisätään tasaiseen tahtiin. Myös ryhmänohjaaja ja fysioterapeutti Anne Karppi-Sjöblom kerää naisilta kehuja:

Anne on se, joka saa kaikki innostumaan mukaan.  Hän on Personal Trainer, joka koko ajan ohjaa, auttaa ja osaa neuvoa kaikessa. Anne suorastaan säteilee energiaa ja harjoittelun jälkeen oloni on iloinen ja energinen. Täällä on turvallista liikkua, vaikkei olisikaan aiemmin harjoitellut kuntosalilla, Baba kertoo.

Naisista varsinkin Sonja on huomannut säännöllisen liikuntaharjoittelun vaikutukset omaan elämäänsä:

Lenkkini ovat kyllä pidentyneet, nykyään kävelen jo Lehtisaaren ympäri ja Munkkisaareen kahville. Varsinkin jumppapäivinä kävelen myös portaat ylös kotiini 5. kerrokseen. Tämä on ollut niin mukavaa, että olen houkutellut tuntemattomiakin ihmisiä mukaan ryhmään esimerkiksi bussimatkalla.

Ennen kaikkea ryhmäharjoittelu tuo iloa Hilkan, Baban ja Sonjan elämään. He haluavatkin rohkaista muitakin tulemaan ryhmään edes ilmaiselle kokeilukäynnille.

Vaikka olen koko ikäni liikkunut, niin tämä ryhmässä käynti on kaikista hauskinta! Baba huudahtaa lopuksi.

******************************************************************************************

Fysiogeriatria tarjoaa useita erilaisia liikuntaryhmiä ja liikuntakursseja eri toimipisteissään. Kesällä järjestettävien liikuntaryhmien tiedot löytyvät uutisestamme: https://fysiogeriatria.fi/tule-mukaan-fysiogeriatrian-liikuntaryhmiin-kesalla-2017/. Tervetuloa mukaan!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email