Lonkkahousut

Lonkkahousut ovat oiva vaihtoehto lonkkamurtumien ehkäisemiseen ja turvallisuuden tunteen lisäämiseen liikkuuessa. Lonkkahousut laitetaan yleensä alusvaatteiden päälle ja meiltä on saatavilla monenlaisia housumalleja sekä lantiolle kiinnitettäviä suojavöitä kahdelta valmistajalta: Bort ja Safehip. Lonkkahousuja suositellaan erityisesti iäkkäille henkilöille, joilla on useita kaatumisten vaaratekijöitä tai aikaisempia lonkkamurtumaan johtaneita kaatumisia. Lonkkahousujen käyttö on tärkeää myös osteoporoosia sairastavien henkilöiden murtumien ehkäisemiseksi.

Lonkkahousujen hyödyt

Lonkkahousuilla on käyttäjälleen kolme keskeistä hyötyä:

1. Lonkkahousut ehkäisevät lonkkamurtumia

Yleensä lonkka murtuu, kun ihminen kaatuu sivusuuntaan suoraan lonkkansa päälle. Lonkkahousuissa ja -vöissä olevat suojat pehmittävät lonkkaniveliin kohdistuvaa iskua ja jakavat sen vaikutusta laajemmalle alueelle. Näin ollen lonkkamurtumia tai -vammoja ei synny yhtä helposti. Esimerkiksi Suomessa tehdyn monikeskustutkimuksen mukaan lonkkahousujen käyttäjien lonkkamurtumariski oli yli 80 prosenttia pienempi kuin kaaduttaessa ilman suojia. (Kannus, 2007)

2. Lonkkahousujen käyttö lisää elämäniloa

Vähentyneen murtumariskin ansiosta lonkkasuojien käyttö lisää turvallisuudentunnetta, kun kaatumisen pelko vähenee. Näin ollen myös päivittäinen ulkoilu ja liikkumisen aktiivisuus säilyvät ennallaan tai jopa lisääntyvät. Esimerkiksi Tanskassa tehdyn kliiniseen tutkimukseen osallistuneista 15 % kertoi ulkoilevansa tavallista enemmän alettuaan käyttää lonkkasuojia. (Steripolar, 2016)

3. Lonkkahousuja on mukava käyttää

Aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että lonkkahousujen käyttöönottoa on haitannut epämukavuus. Nykyiset lonkkahousut ovat kuitenkin paljon ensimmäisiä tuotteita miellyttävämpiä ja saatavilla on useita malleja erilaisiin tarpeisiin. Kaikki meidän myymämme lonkkahousut ja -vyöt on valmistettu hengittävästä materiaalista ja niitä voidaan pestä pesukoneessa. Useimmiten sama housumalli soveltuu sekä naisille että miehille ja niiden oikea koko on helppo valita tuotteiden mittataulukosta. Joustavat housumallit ja muotoutuvat suojakilvet takaavat hyvän istuvuuden ja käyttömukavuuden käyttäjälleen ympäri vuorokauden.

Tilaa meiltä lonkkahousut

Voit tilata lonkkahousut verkkokaupastamme Lonkkahousut.fi. Vaihtoehtoisesti voit tilata lonkkahousut ja -suojat puhelimitse palvelunumerostamme 09 392 2302. Mikäli tilaat lonkkasuojat puhelimitse, muistathan ilmoittaa sekä vyötärön että lantion ympärysmitat. Tuotteet voi maksaa laskulla sekä verkkokaupassa että suoraan toimipisteistä tilattuna.

Autamme mielellämme oikean mallin ja koon valinnassa ja voimme toimittaa lonkkasuojat suoraan kotiin tai hoivakotiin. Tarvittaessa voimme järjestää käyttäjälle myös mittauksen oikean koon valitsemiseksi.