Etäkuntoutus

Etäkuntoutus on erilaisten teknologisten sovellutusten tavoitteellista hyödyntämistä kuntoutuksessa ja sitä suunnitellaan yksilöllisesti kuntoutujan, hänen läheisen ja ammattilaisen kanssa yhteistyössä. Etäkuntoutuksena tarjottavan fysioterapian tavoitteena on liikunta- ja toimintakyvyn sekä hyvän elämänlaadun edistäminen tukemalla itsenäistä toimintaa voimavaralähtöisesti. Etänä toteutettava fysioterapia on vaikuttavaa ja pohjautuu näyttöön perustuvaan, tutkittuun tietoon. Etäkuntoutus soveltuu erinomaisesti muun kuntoutuksen jatkoksi esim. tapaturman tai sairauden jälkeen sekä loma-aikoina ja mahdollistaa kuntoutuksen asiakkaan omassa arkiympäristössä pitkienkin matkojen päähän.

Kuntoutuksen voit aloittaa välittömästi myös ilman lääkärin lähetettä. Fysioterapeutin tapaamisen ja fysioterapia-ajan voit saada lähes aina jo samalle päivälle. Voit lukea lisää etäkuntoutuksessa tarjottavasta fysioterapiasta ja sen tieteellisesti todistetuista hyödyistä Ikääntyneen fysioterapia -sivulta.

Etäkuntoutuksen sisältö

Etäkuntoutusjakso aloitetaan aina yksilöllisellä arviolla, joka tehdään ensikäynnillä asiakkaan omassa elinympäristössä. Ensikäynnille varataan yleensä 60 minuutin aika, jotta toimintakykymittauksille, kuntoutussuunnitelman laatimiselle ja tutustumiselle on riittävästi aikaa. Jos asiakkaalla on lähete, pohjaamme keskustelut ja suunnitelmat lääkärin asettamiin fysioterapian tavoitteisiin. Ensikäynnillä sovitaan myös kuntoutuksen käytännön toteutuksesta. Samalla arvioidaan etäteknologian käyttövalmiuksia, soveltuvuutta ja mahdollista avustavan henkilön tarvetta kuntoutuksen toteutuksessa. Tästä voit lukea enemmän etäkuntoutuksesta Suomessa.

Etäkuntoutuksen hyödyt

Kokonaisvaltainen fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa tutkitusti toimintakyvyn heikkenemistä ja auttaa elämään itsenäisesti pidempään. Fysioterapiasta on hyötyä erityisesti silloin, kun ikääntyneen toimintakyky ja arjessa selviäminen ovat heikentyneet.

Tutkimusten mukaan videovälitteinen etäkuntoutus:

  • edistää ikääntyneen arjessa selviytymistä
  • luo sisältöä arjen rutiineihin
  • lisää sosiaalisia kontakteja
  • motivoi itsenäiseen harjoitteluun ja
  • tuntuu turvallisesta.

Voit lukea lisää etäkuntoutuksesta ja sen hyödyistä seuraavista tutkimuksista:

  • Karppi, M. 2011. Interaktiivinen etäkuntoutus ikääntyneen toipilasajan tukena. Kansanterveystieteen pro gradu – tutkielma Tampereen Yliopisto. Terveystieteiden
  • Vesterinen, R. 2010. Etäkuntoutus-mahdollisuus kuntoutua kotona kaksisuuntaisen videoyhteyden avulla: käytettävyystutkimus Innokusti-hankkeessa.

Etäkuntoutuksemme saatavuus

Tarjoamme etäkuntoutuspalveluja fysio- ja toimintaterapian asiakkaille maantieteellisestä sijainnista riippumatta joko yksilöllisesti tai ryhmässä.

Fysiogeriatrialla on myös lääkinnällisen kuntoutuksen sopimukset seuraavien tahojen kanssa

Toteutamme etäkuntoutuspalvelut reaaliaikaisen videovälitteisen kuvayhteyden avulla. Etäkuntoutuksen lisäksi ohjaamme ja opastamme etäteknologian käyttöönotossa.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi

Autamme sinua kuntoutumaan ja kuntoilemaan. Lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella tai varaa aika palvelu­numerostamme 09 3922 302

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.