Saliseniori: liikuntaryhmä

Saliseniori on Fysiogeriatrian asiakas, joka kertoo somessa ja blogissamme harjoittelemisestaan kuntosalilla, liikuntaryhmissä sekä fysioterapeutin ohjauksessa.
Ensimmäinen Saliseniorimme on Kaarina Helsingistä. 

Keskiviikko 5.2.

Ihanaa kun aurinko paistaa, mielialakin virkistyy. Tosin, ainakin minulla, on kotona pieni pulma, kaikki pöly näkyy hyvin. Eipä ihme, että jotkut kutsuvat tätä aikaa pölykuukaudeksi. Mutta joka tapauksessa aurinko piristää ja tuo virkeyttä, siivoaminenkin maistuu. Ihanaa on valo, tätä juttua kirjoitan päivänvalossa, pitkästä aikaa saatoin sammuttaa työpöydän lampun.

Eilen taas jumpattiin Voimaa ja tasapainoa -ryhmässä Lehtisaaren salilla. Meitä olikin iso joukko koolla, taisivat kaikki olla mukana. Tohina oli reipasta. Kaikki tekivät innolla omaa ohjelmaansa. Ohjaaja oli mukana, neuvoi ja seurasi jokaisen toimintaa. Tasapainoliikkeet ovat hyviä ja tarpeellisia. Loppuvenyttely on tosi tehokas ja tärkeä, tulee vain ihmeteltyä, miksi ei kotonakin tekisi liikkeitä ainakin kerran päivässä.

Niin siitä liikkumisesta, jokainenhan muistaa, että istua voi maksimissaan tunnin yhtäjaksoisesti. Olen itse ottanut tavaksi, nousta ylös vähän väliä, kävellä huushollin (joka ei ole iso) ympäri ja hörpätä hieman vettä. Mutta venyttely unohtuu, sen tekee joten kuten vain aamulla herätessä.

Ohjatulla jumppatunnilla on myös sosiaalinen vaikutus, jumpatessa vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Kuten arvata saattaa, tällä kertaa juteltiin Korona-viruksesta. Joku kertoi hauskan tarinan, hän oli kaupungilla menossa hissiin, johon oli myös tulossa joitakin kiinalaisia, ja eräs henkilö oli pelästynyt niin, ettei uskaltanut tulla mukaan.

Ohjaajammekin ilahdutti meitä, pitämällä tietokilpailun Runebergista. Se olikin mainio tietoisku, sillä kaikkihan tiedämme, kuka Runeberg oli, mutta moni asia hänen elämästään, oli useimmille uusi juttu, vai liekö päässyt unohtumaan.

-Kaarina, Fysiogeriatrian Saliseniori

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email