Kuntoutus

K: Miten voin aloittaa kuntoutuksen?

V: Voit varata ajan joko palvelunumerostamme 09 392 2302 tai verkkoajanvarauksemme kautta. Kotikäynti- ja hoivakotikäyntien ajat suosittelemme varaamaan palvelunumeron kautta. Fysioterapiaan pääsee aina ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Jos sinulla kuitenkin on sellainen, on siitä hyvä mainita ajanvarauksen yhteydessä. Jos et ole varma sopivasta tavasta aloittaa liikuntaa tai kuntoutusta, terapeuttimme tekevät toimintakykyarvioita sopivan kuntoutustavan löytämiseksi.

Fysioterapeutin tapaamisen ja fysioterapia-ajan voit saada lähes aina jo samalle päivälle. Ensikäynnille varataan yleensä 60 minuutin aika, jotta toimintakykymittauksille, kuntoutussuunnitelman laatimiselle ja tutustumiselle on riittävästi aikaa. 

K: Tarvitsenko lääkärin lähetteen fysioterapiaa varten?

V: Fysioterapiaan pääsee aina ilman lääkärin lähetettä. Lääkärin lähete oikeuttaa KELA-korvaukseen.  

K: Haluaisin perua fysioterapia-ajan. Miten minun tulisi toimia?

V: Voit perua ajan puhelimitse suoraan hoitavan fysioterapeutin tai asiakaspalvelumme kautta. Peruutus tulee tehdä viimeistään vuorokautta ennen sovittua terapia-aikaa. Peruuttamattomasta ajasta tai saman päivän aikana tehdystä peruutuksesta (mikäli syynä ei ole äkillinen sairastuminen) joudumme perimään kyseisen hoitokerran maksun. 

K: Mitä ikäihmisen fysioterapiapalvelu sisältää?

V: Ensimmäisellä käynnillä tehtävän yksilöllisen arvion ja toimintakykykartoituksen, fysioterapiasuunnitelman sekä suunnitelman mukaisen fysioterapian toteutuksen joko kotona, hoivakodissa tai toimipisteessämme. Jakson jälkeen arvioimme jatkokuntoutuksen tarpeen yhdessä asiakkaan/omaisen/hoitohenkilökunnan kanssa.

K: Onko fysioterapian vaikutuksia tutkittu tieteellisesti?

V: Kyllä. Tässä lista muutamista tutkimuksista, joiden tuloksia hyödynnämme kuntoutuksessamme: 

Näiden lisäksi esimerkiksi SPRINTT-projektin ja yhteistyökumppanimme HUR.n sivuilta löytyy lisää tutkimuksia aiheesta:

Tuotemyynti

K: Voinko tilata tuotteita puhelimitse?

V: Kyllä, tuotteita on mahdollista tilata myös puhelimitse ja voimme postittaa tuotteet suoraan kotiin 14 € postituskuluja vastaan. Suosittelemme kuitenkin sovittamaan esimerkiksi Ortobio-kengät ennen tilausta sekä ottamaan lantion ja vyötärön mitat lonkkahousujen tilaamista varten. Näin saadaan heti tilattua oikeankokoiset tuotteet.

K: Tarvitsisin uudet tukisukat. Miten minun tulisi toimia?

V: Mikäli sinulla ei ole ollut aiemmin tukisukkia tai edellisestä mittauksesta on kulunut yli kuusi kuukautta, suosittelemme ensin varaamaan ajan jalkojen mittaukseen oikeanlaisten sukkien valitsemiseksi palvelunumeromme 09 392 2302 kautta. Ajan voi varata mihin tahansa toimipisteeseemme ja tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä. Mittausaika (30 min) on hyvä varata aamuksi, jotta jaloissa olisi mahdollisimman vähän turvotusta. Jos sinulla on maksusitoumus, ota se mukaan tukisukkien mittaukseen.

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi yllä olevista kohdista, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme puhelitse 09 392 2302, sähköpostitse info@fysiogeriatria.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta.