Viisi aivojumppaharjoitetta muistisairaille

Tiesithän, että muistikuntoutus on tutkitusti tuloksellista ja kustannustehokasta toimintaa?  Muistikuntoutuksella parannetaan muistisairaan elämänlaatua, tuetaan toimintakykyä ja osallistetaan hänet itsenäiseen toimintaan.

Yksi muistikuntoutuksen muoto on aivojumppa, joka perustuu tiedollisen ajattelun, tunne-elämän ja vireystilan aktivointiin. Hyvän aivojumpan edellytykset löytyvät muistisairaan eletystä elämästä ja sen tavoitteena on parantaa vireystilaa, keskittymiskykyä ja oman kehon sekä ympäristön hahmottamista. Samalla se tuo iloa ja eloa arkeen sekä kohentaa kielellisiä taitoja ja sanojen muistamista. Aivojumppaa on turvallista ja helppoa järjestää pöydän ympärillä esimerkiksi 15-45 minuutin jaksoissa muun muassa seuraavilla harjoitteilla:

Liikkeitä voit yhdistää esimerkiksi viikonpäivien tai kuukausien luetteluun. Muita hyviä muistiharjoitteita ovat muun muassa pelit, levyraati, muistelutuokio ja laulun/puheen yhdistäminen liikkeisiin. Lue lisää vuorovaikutuksesta muistikuntoutuksessa.

Yllä olevan harjoitusjulisteen voit tilata itsellesi sähköpostitse lähettämällä viestin osoitteeseen info@fysiogeriatria.fi. Mikäli haluat oppia lisää muistikuntoutuksesta ja sen toteuttamisesta, suosittelemme tutustumaan myös Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssiimme.

Antoisia aivojumppahetkiä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email